Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mp3 Dowload,Yemek Tarifleri,Hazır Sms,FenerBahçe,Beşiktaş,Galatasaray,HipHop


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Kuru Dolma

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Kuru Dolma Empty Kuru Dolma Perş. Nis. 16, 2009 12:07 pm

RüyamT

RüyamT
Admin

Kuru Dolma S8000761

Malzemeler: Kuru Patlıcan + Kuru Biber + Kuru Kabak
Pirinç
Kıyma
Soğan
Sarımsak
Domates Salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kuru Nane
Aycicicek Yağı
Öncelikle Patlıcanları, Biberleri ve Kabakları kaynar su içinde haşlayın. Dikkat edin ne çok sert ne yumsak olacaklar. Haşlama işlemi bitikten sonra süzgece âlin ve soğuk sudan geçirin.Büyük bir tepsi içine yıkanmış pirinci ve diğer malzemeleri alalım ve harmanliyalim. Süzülmüş olan kurulara dolduralım dikkat edin biraz boşluk bırakın ki pişerken pirinçler taşmasın. Dolmuş olan kuruları tencereye dizmeden önce ince kıyılmış sarımsak, salca ve kuru nane zeytinyağı ile bir cevirim kavurun ve ocaktan âlin. Simdi kuruları dizebiliriz. Dizme işlemi bittikten sonra üstüne dolma taşını koyalım ve sıcak su ilave edelim dolmaların üzerine varana kadar. Önce orta ateşte su fıkırdayana kadar kaynatın. Ardında ocağı yavaşa âlin ve tahminen 45 dakika pişirin. Pişirme işleminden sonra yârim saat kadar dinlendirip servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Http://EmineninEmekleri.TurkBlog.Com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz