Malzemeler: Kuru Patlıcan + Kuru Biber + Kuru Kabak
Pirinç
Kıyma
Soğan
Sarımsak
Domates Salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kuru Nane
Aycicicek Yağı
Öncelikle Patlıcanları, Biberleri ve Kabakları kaynar su içinde haşlayın. Dikkat edin ne çok sert ne yumsak olacaklar. Haşlama işlemi bitikten sonra süzgece âlin ve soğuk sudan geçirin.Büyük bir tepsi içine yıkanmış pirinci ve diğer malzemeleri alalım ve harmanliyalim. Süzülmüş olan kurulara dolduralım dikkat edin biraz boşluk bırakın ki pişerken pirinçler taşmasın. Dolmuş olan kuruları tencereye dizmeden önce ince kıyılmış sarımsak, salca ve kuru nane zeytinyağı ile bir cevirim kavurun ve ocaktan âlin. Simdi kuruları dizebiliriz. Dizme işlemi bittikten sonra üstüne dolma taşını koyalım ve sıcak su ilave edelim dolmaların üzerine varana kadar. Önce orta ateşte su fıkırdayana kadar kaynatın. Ardında ocağı yavaşa âlin ve tahminen 45 dakika pişirin. Pişirme işleminden sonra yârim saat kadar dinlendirip servis yapın.
AFİYET OLSUN...