Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mp3 Dowload,Yemek Tarifleri,Hazır Sms,FenerBahçe,Beşiktaş,Galatasaray,HipHop


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Arap Kebabi Ve Patatesli Köfte

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Arap Kebabi Ve Patatesli Köfte Empty Arap Kebabi Ve Patatesli Köfte Perş. Nis. 16, 2009 11:23 am

RüyamT

RüyamT
Admin

Arap Kebabi Ve Patatesli Köfte S8000819

Bu günde sizlere yöremizin (Hatay) değişik yemeklerinden ikisini sunmak istiyorum. Umarım anlaşılır ve beğenirsiniz.Malzemeler:
Arap Kebabı
500 gr Kıyma
6 orta boy soğan
2 orta boy domates
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
Tuz+Karabiber+Pul biber+Kimyon
Aycicicek yağı veya Zeytinyağı
Patatesli Köfte
2 Su bardağı ince bulgur
3 yemek kaşığı salca biber (Hatay da dövülmüş bas biber kullanırlar)
1 orta boy soğan
Tuz+Kimyon
3 orta boy haşlanmış ve havanda dövülmüş patates
1 demet maydanoz

ARAP KEBABİNİN YAPILIŞI

Alt Resimlerde



Not: Resimler Alıntı Değildir… Benim Resimlerimdir...
· Arab Kebabının Yapılısı: Kıyma bir tencerede hafif ateşte suyunu çekene kadar kavrulur. Yağ, tuz, karabiber ve pul biber ilave edilir. İnce halka doğranmış soğanlar ve salca eklenir hafifçe karıştırılır ve pembeleşinceye kadar pişirilir. Daha sonra kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. Hepsi karıştırılıp orta ateşte pişmeye bırakılır. Ocaktan almadan önce hafif karabiber serpiştirilir. Servis tabağına aldıktan sonra ince kıyılmış maydanozla servis yapılır. Patatesli Köftenin Yapılışı:Bulgur tepsiye alınır ve az suyla ıslatılarak tamamı nemlendirilerek 15 dakika dinlenmeye bırakılır. (sakin suyu bol koyup cıvık kıvama getirmeyin). Haşlanmış patatesler havanda sakız kıvamına gelinceye kadar dövülür. Daha sonra ince kıyılmış soğan, tuz, kimyon ve salca biber önceden hazırladığımız bulgurun içine ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra bulgur karışımını (sol elimizin yanına getirerek sağ elimizle) yoğurma işlemine geçilir. Bu arada bulgurun iyice özleşmesi için hafiften ara sıra az su (soğuk) serpiştirilir. Bulgurumuz güzel özleştikten sonra ( bulgur taneleri elimizde his edilmeyinceye kadar) dövülmüş, sakız kıvamındaki patates eklenir ve yoğurmaya devam edilir. (bulgur ve patates iyece özleşir, içinde patates olduğu belli olmamalıdır). Önce elimiz hafif ıslatılır, küçük parçalar seklinde elimize alarak (küçük köfte seklinde) avuç içinde form vererek servis tabağına yerleştirilir daha sonra ince kıyılmış maydanozla süslenip servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

Http://EmineninEmekleri.TurkBlog.Com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Similar topics

-

» Sulu Köfte
» Sini Kebabi (HATAY)

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz