Mp3 Dowload,Yemek Tarifleri,Hazır Sms,FenerBahçe,Beşiktaş,Galatasaray,HipHop


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Sini Kebabi (HATAY)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1 Sini Kebabi (HATAY) Bir Perş. Nis. 16, 2009 12:08 pm

RüyamT

avatar
Admin


Merhabalar canlarım, yine meşhur Antakyamiz’in daha doğrusu biz Antakya`lilarin vazgeçemediği bir lezzet daha. Eminim beğeneceksiniz, gelelim tarifimize... Malzemeler:
1 kg orta yağlı Kıyma
2 orta boy soğan
5 diş sarımsak
2 adet kırmızıbiber
1 demet maydanoz
Tuz+Karabiber+Pul biber
Üzeri için:
2 Adet patates
2 Adet domates
4 Adet yeşilbiber
Sosu için:
2 Yemek kaşığı domates salçası
1 Bardak su
Yapılışı:Soğanlar, sarımsaklar, maydanoz ve biberler ince ince kıyılır (ben robottan geçiriyorum). Kıyma, ince kıyılmış harç ve baharatlar tepsiye alınır ve iyice yoğrulur, en az 10 dakika. Güzel özleşmiş bir harç oluşur. Bu harcı sini`ye (yani tepsiye) her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde kenarlarına varana kadar döşenir(ilk resimde olduğu gibi). Daha sonra üzerine dilimlenmiş patates, domates ve biber dilimleri sekil verilerek dizilir(ikinci resimde olduğu gibi). En son su ve salca bir kâse içinde karıştırılır ve döşenmiş kebabın üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış 250° dereceli fırında pişirilir ve sıcak iken servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

Kullanıcı profilini gör Http://EmineninEmekleri.TurkBlog.Com

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz