Malzemeler:
1 kg Tavukgöğsü eti
2 yemek kaşığı tavuk baharatı
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı mısır unu
1 kahve fincanı nişasta
2 yumurta
1 paket cips (acili+baharatlı) veya 1 büyük yemek tabağı Cornflakes (Mısır gevreği)
1 tane büyük temiz poşet
Yapılışı:Tavuk etini ister kuşbaşı gibi azıcık büyükçe doğrayın ister 5 er santim incelikte uzun parçalar halinde kesin. Daha sonra Unu, mısır ununu ve nişastayı bir kapta karıştırın. Diğer bir kapta da yumurtayı çırpın. Cips veya Cornflakes leri mutfak robotundan geçirin. Evet, tüm aşamalar hazır simdi temiz poşetimize etlerimizi alalım, ilk önce baharatımızı ilave edelim ve poşetimizin ağzını kapatıp bir güzel sağ sol ederek baharat ve etlerin birbirine karışmasını sağlayalım. Daha sonra unlu karışımımızda poşetimize ekliyoruz ve ayni işlemi uyguluyoruz. Cirpilmis yumurtamızı da poşetimize aktarıyoruz ve her yerine gelecek şekilde harmanlıyoruz tekrar. En son cipsimizi veya cornflakes lerimizi ilave edip poşetimizin ağzını kapatıp iyice yine sağ sol edip karıştırıyoruz. Böylece tüm işlemleri kolaylıkla haletmiş bulunuyoruz. İster şimdi Fritözde ister kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın. Yanında ister patates kızartmasıyla ister patates püresiyle servis edebilirsiniz tabiî ki sos da eksik olmayacak.
AFİYET OLSUN ...