Mp3 Dowload,Yemek Tarifleri,Hazır Sms,FenerBahçe,Beşiktaş,Galatasaray,HipHop


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Adana Kebaplari + Tavuk Sisler

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1 Adana Kebaplari + Tavuk Sisler Bir Perş. Nis. 16, 2009 12:03 pm

RüyamT

avatar
Admin


Közlenmeye Koydugumuz BiberLerimiz Ve DomatesLerimiz ...



BiberLerin Ve DomastesLerin Son Kıvami





Ve OLmazsa oLmazimiz PatLicanLarimiz ..



Adana ŞişLerimiz (Sağda) Tavuk KanatLarimiz (Solda)



Kebabimiz Tütmeye Başladi ... (Korkmayin Yanmiyor =] )



Ve Son Hali Süper Bence ... =)



Muhteşem Yemeğin Ardından Semaver Çayida Çok Güzel Gider Dedik...Adana Kebap:
Kıyma
Sarımsak
Tuz
Biber Salçası
Tavuk Kanatları:
Tavuk kanadı
Sarımsak
Tuz
Biber Salçası
Sebze Sisler:
Domates
Yeşil + Kırmızı Biber
Patlıcan
Yapılışı:Öncelikle Sebzeleri güzelce yıkadıktan sonra sislere saplıyoruz (ilk iki resim). Patlıcanların bir kaç yerine bıçak vuruyoruz (daha iyi pissin diye) ve sise saplıyoruz (üçüncü resim). Sebzelerimizi emin ellere bırakıp (yani esime) mangalımızda çevirerek pişiriliyor. Bu arada kıymamızı bir tepsiye alıyoruz, tuz, biber salçası ve dövülmüş sarımsağı da ilave edip güzelce çiğ köfte yoğurur gibi en az 10 dakika yoğuruyoruz ( bu işlemi aslında bir gece önceden yapılırsa sarımsak terbiyesi etle daha yoğunlaşmış olur) . Güzel kebap harcımızı artik ellerimizi ıslatarak kebap sislerimize saplıyoruz ve şişe yayıyoruz (RESİM 4–5 )Tavuk kanatlarımızı ikiye ayırıp (mümkünse derisini alalım, ben alabildiğimi aldım çünkü kanatlarda biraz zahmetli oluyor.) güzelce yıkayıp suyunu süselim. Daha sonra tepsiye alıp tuz, biber salçası ve dövülmüş sarımsak ile bir güzel harmanlıyoruz (burada da ayni işlemi bir gün önce yapılsa lezzet açısından daha iyidir). Hazır kanatlarımızda sislere saplıyoruz (Resim 4–5) ve pişirme işlemine geçiyoruz.Adana kebabın püf noktası: Kebabı sık sık çevirmek zorundayız, aksi takdirde bir tarafının pişmesini bekleyip diğer tarafın pişmesi için çevirirsek, kebap sisten dökülür. Onun için Adana Kebap pişerken sık sık çevrilmelidir. Ve bir önemli husus daha arada sırada kebaplarımızı lavaş ekmeğin arasına alıp hafif bastırarak yağını almak. Tavuk kanatlarımızda ayni işlemi uygulamalıyız.Közlenmiş sebzelerimizin kabuklarını alıyoruz ve servis tabağına yerleştiriyoruz. Ama patlıcanlarımızı tabi isteğe bağlı ya sade olarak servis yapıyoruz veya hut soyulmuş patlıcanları havanda dövüp, yoğurt ve sarımsak ile hep beraber karıştırıp servise hazır olur (ben yoğurtlu yaptım ama resmini çekmeyi unutuşmuşum, bir dahakine inşallah).Evet, tüm işlemler bitmiş etlerimiz hazır, salatalarımız, garnitürlerimiz de hazır.


AFİYET OLSUN…

Kullanıcı profilini gör Http://EmineninEmekleri.TurkBlog.Com

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz