Herkese merhabalar, yine size Antakyamiz’in meşhur yemeklerinden birini sunmayı deneyecem. Umarım anlaşılır ve beğenirsiniz... Gelelim tarifimize...
Malzemeler:
Hamur:
1 kg Un
1 cay bardağı Aycicekyagi/Zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 yas maya
Tuz
İç Malzeme:
500 gr Kıyma
2 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası + domates salçası
Tuz+Karabiber
Ayriyeten hamuru açmak için 1 cay bardağı ayçiçeği yağıYapılışı:
Hamur için gerekli malzemelerin hepsini karıştırılarak, ele hafif yapışan hamur yoğrulur. Hamurun üstünü örtüp yarım saat dinlendirilir. Diğer tarafta kıyma, ince kıyılmış soğanlar, maydanoz, tuz, karabiber, biber-, domates salçası karıştırılır. Mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. Her bezeyi tabak büyüklüğünde sigara inceliğinde yağlanmış ellerinizle açın ve bohça gibi katlayın ve ayni işlemi bir kez daha tekrarlayın ve fırın tepsisine dizin. Bütün bezelere ayni işlemi uygulayın. Üstlerine kıymalı harç konur. Tüm hamurlar harçla diktan sonra el tekrar yağa banılarak hafifçe bastırılarak yağlanır. Önceden ısıtılmış 250° fırında kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN…