Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mp3 Dowload,Yemek Tarifleri,Hazır Sms,FenerBahçe,Beşiktaş,Galatasaray,HipHop


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Tavuk Kapama

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Tavuk Kapama Empty Tavuk Kapama Perş. Nis. 16, 2009 11:29 am

RüyamT

RüyamT
Admin

Tavuk Kapama S8001529

Malzemeler:
Hamur için:
1,5 su bardağı ilik süt
1 yumurta
1/2 cay bardağı sıvı yağ
1 küçük demet maydanoz (robotta ince kıyılmış)
1 cay kasığı kuru nane
1 paket yas maya
Tuz
Hamuru kızartmak için sıvı yağ

Tavuk Kapama S8001519

Harç İçin;
500 gr. derisiz tavukgöğsü
1 bas ince doğranmış soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı pul biber
Tuz

Tavuk Kapama S8001515

Yoğurt Sosu İçin:

500 gr. yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz

Tavuk Kapama S8001521

Domates Sosu İçin:





2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
4 tane ince doğranmış domates
1 cay kaşığı tavuk baharatı
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı pul biber
Tuz


Tavuk Kapama S8001517

Tavuk Kapama S8001524
Yapılışı:
Ilık sütün içine mayayı eritin.Yumurta,tuz,sıvıyağ.nane ve ince kıyılıp robottan geçirilmiş maydanozu katip,aldığı kadar un ilave ederek elinize yapışmayacak kıvamda hamur yoğurun.Hamuru 8 parçaya ayırıp yuvarlayın.Üzerine ıslak bez örterek mayalandırın.Tavuk etini incecik olarak doğrayın.Soğanı sıvıyağla sote leyin.Tavuk etini ve baharatlarını ilave ederek,hafif kızarıncaya kadar kavurup ateşten alin.Soğumaya bırakın.Mayalanmış hamur bezesinin ilk ikisini resimde görüldüğü gibi servis tabağı büyüklüğünde açın.İlk yufkanın üzerine tavuklu harçtan koyup,diğer yufkayı üzerine kapayın.Hamurun kenarlarına çatalla bastırıp kapatın.Sıvı yağla geniş bir tavaya alarak,altını ve üstünü çevirerek eşit şekilde kızartın.Servis tabağına alin.Bu şekilde diğer hamurlarınızı da hazırlayın.Yoğurda sarımsağı ezerek katip,tuzunuzda ayarlayıp karıştırın.Sos için tavaya tereyağını alin kızdırın.İnce doğranmış domatesi ilave ederek püre haline gelene kadar çatalla ezerek kavurun.Baharatlarını ve tuzunu ayarlayıp ateşten alin.Kizartiğiniz tavuk kapamayı servis tabaklarına alin.Göbeğine yoğurtlu sosu eşit bölüştürün.Domatesli sosu da yoğurdun üzerine gezdirin.İnce kıyılmış maydanozu da üzerine ve servis tabağının her yerine gezdirip,sıcak olarak servise sunun.

AFİYET OLSUN...

Http://EmineninEmekleri.TurkBlog.Com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz