Belki Türkiye’deki kavurmalar kadar nefis olmamıştır ama yinede nefsimsi köreltecek kadar yetti. Artik vatanimizin havasını suyumu bilemiyorum oradaki her şeyin lezzeti, tadı ve kokusu farklı.
Malzemeler:
1 kg süt danası veya kuzu eti (ben süt danası kullandım)
2 soğan
2 yeşilbiber
2 kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
Pul biber
Zeytinyağı veya Aycicekyagi
Yapılışı:Öncelikle tüm etleri kavurmalık doğrayalım. Sacın içine alalım ve kısık ateşte arada bir karıştırarak kavuralım. (Ben elektrik ocağım haricinde birde gasli ocağım var orda yaptım) Et suyunu bıraktığında tuzunu ayarlayın ve az bir şey daha kavurun. Daha sonra yağını ilave edip iki karıştırıp diğer malzemeleri soğan ve biber küp küp doğranmış, ekleyip, karabiber ve pul biberle beraber hepsini kısık ateşte biraz daha kavuruyoruz. Sonra yufkaya alıyoruz yerleştiriyoruz sarıp afiyetle yiyoruz..
AFİYET OLSUN...