Malzemeler:
250 gr. Margarin (oda sıcaklığında)
2 yumurta (bir tanesinin sarisi üstüne sürülecek)
1 fincan yoğurt
1 fincan sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Tuz
Aldığı kadar Un
Üzeri için:
Beyaz peynir (göz kararı)
Kasar peyniri (göz kararı)
Maydanoz
Susam
Yapılışı:
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve güzelce elle yapişmıycak şekilde bir hamur yoğuralım. Üzerine ıslak bez örtüp ic malzemeyi hazırlayana kadar bekletelim. Diğer tarafta beyaz peynir ve kaşarı rendeliyoruz, maydanozu da kıyıp harmanlıyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve ortasını parmağımızla çukurlaştırıyoruz ve peynirli içten koyup tepsiye diziyoruz. Hepsine ayni işlemi uygulayıp ayırmış olduğumuz yumurtanın sarisini üstlerine sürüyoruz ve bolca susam serpiyoruz ve de elimizle hafifçe üstlerine bastırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200° fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz...
AFİYET OLSUN…