Mp3 Dowload,Yemek Tarifleri,Hazır Sms,FenerBahçe,Beşiktaş,Galatasaray,HipHop


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Porselen Demlik Çay Saati Etkinligi "18" Pamuk gibi Pogaca

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

RüyamT

avatar
Admin


Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı ilik süt
2 yumurtanın akı (sarıları üzerlerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı toz seker
1 tutam tuz
1/2 paket kabartma tozu
1 yas maya
Aldığı kadar un
İçi:
Peynir
Maydanoz
Yapılışı: Mayamızı, ilik süt ve seker ile küçük bir kâsenin içinde eritin. Diğer tarafta yoğurma kabına biraz un, kabartma tozu ve tuzu âlin ve karıştırın. Eriyen mayayı azar azar ekleyin. Bir elinizle yoğururken diğer elinizle yoğurdu, yağı ve yumurta beyazlarını ekleyin. Tabi gerektikçe un ilave edin. Unumuzda yeterli gelince hamurumuzu bir süre daha yoğurun ve kulak memesi yumsaklığını alana kadar. Daha sonra üzerine bir bez örterek en az 1 saat dinlendirin. Harcı için maydanozu incecik doğrayın peynirle harmanlayın. Köseye bırakın.
Hamur kabarınca 1–2 defa daha yoğurun. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır ve elinizle bezeleri kahve tabağı boyutunda açın. Ortasına harcınızdan koyup, ister yarim ay şeklinde kapatın ister uçları üst üste (resimdeki gibi) gelecek şekilde birleştirin ve fırın tepsisine yerleştirin. Ayırdığımız yumurta sarılarını hafif tuz (kokusunu alır) ile çırpın ve üzerlerine fırça yardımıyla sürün. Arzuya göre çörek otu veya susam serpe bilirsiniz. Önceden ısıtılmış 250° fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin...

AFİYET OLSUN...

Kullanıcı profilini gör Http://EmineninEmekleri.TurkBlog.Com

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz