Malzemeler:
750gr. Mantar (orta boy olursa daha sik)
150gr. Kıyma
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
Tuz + Karabiber + Pul biber
Sıvıyağ
Kasar peyniri
1 Su bardağı salçalı su
Yapılısı:
Öncelikle mantarları saplarından ayırın ve limonlu su da bekletin. Kıymamızı bir tencereye alalım ve kısık ateşte bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirelim. Soğanları ve sarımsakları ince ince küp küp doğrayıp, baharatlarını ve yağını ekleyip az daha birlikte kavuruyoruz. Daha sonra mantarlarımızın göbeğine kıymalı harcımızdan bolca dolduruyoruz. Mantarlarımızı fırın kabına yerleştirin ve her birinin üzerini rendelenmiş kasar peyniriyle kapatın. Diğer tarafta 1 su bardağı salçalı suyu da fırın kabına ilave edelim ve önceden ısıtılmış 250° fırınımızda üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Servise hazır.
AFİYET OLSUN...