Malzemeler:
1,5 su bardağı ilik su
1,5 su bardağı ilik süt
1 cay bardağı sıvı yağ
1 cay kaşığı seker
1 paket yas maya
Tuz
Aldığı kadar Un
Üzeri için:
Yumurta sârisi
Susam + Çörek otu
Yapılışı:Süt, su, sıvıyağı yoğurma kabınıza alin, yas mayayı elinizle mıncıklayarak eritin. Seker, tuzu ve aldığı kadar un ilave ederek elinize yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yoğurup, üzerine ıslak bez örterek mayalanana kadar dinlendirin.
Kabarmış hamurdan elinizi hafif sıvı yağla yağlayarak bezeler koparıp yuvarlayın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip bu yuvarladığınız hamur bezelerini aralıklı olarak dizin. Tekrar kabarması için bekletin. Yumurta sârisini çırparak kabarmış hamurların üzerine sürelim, susam ve çörek otu da serpiştirelim ve önceden ısıtılmış 180° dereceli fırınımızda kızarana kadar pişirelim. Sıcak olarak kahvaltı masanıza alarak servise sunun.
AFİYET OLSUN…