Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mp3 Dowload,Yemek Tarifleri,Hazır Sms,FenerBahçe,Beşiktaş,Galatasaray,HipHop


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Porselen Demlik Çay Saati Etkinligi "19" Carsaf Böregi

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

RüyamT

RüyamT
Admin


Malzemeler:Hamur İçin Malzemeler:
1 kg Un
2 su bardağı ilik su
1/2 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Harcı İçin Malzemeler:Küflü Çökelekli Harç için
1/2 kg ıspanak
1 orta boy soğan
1 tane küflü çökelek (diğer adi SÜRK, Antakya ya ait bir lezzet, çeşitli baharatlarla tatlandırılmış özelikle SÜRK BAHARATI )
Sıvı yağ
Peynirli Harç İçin
1/2 kg ıspanak
1 kalıp beyaz peynir
1 orta boy soğan
Tuz+Pul biber
sıvı yağ
Diğer Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ açılmış bezelerin arasına sürmeye
3 yumurtanın sarisi üzeri için
Susam + çörek otu üzeri için

Porselen Demlik Çay Saati Etkinligi "19" Carsaf Böregi S8001315

Porselen Demlik Çay Saati Etkinligi "19" Carsaf Böregi S8001290


Porselen Demlik Çay Saati Etkinligi "19" Carsaf Böregi S8001291


Porselen Demlik Çay Saati Etkinligi "19" Carsaf Böregi S8001298



YAPILIŞI;
Öncelikle hamur malzemesinden çok sert olmayan yani kulak memesi tabiriyle bir hamur yoğuralım ve dinlendirmeye bırakalım. O arada iç harçlarımızı hazırlayalım.
Ispanaklarımızı yıkayıp doğrayın. Sonra soğanı küp küp doğrayın. Soğanı ve doğranmış ıspanakları peynir ile harmanlayalım diğer bir kapta ise küflü çökeleği, soğanı ve ıspanağı harmanlayalım.Dinlenmiş hamuru 1/2 bezeye bölün ve pasta tabağı büyüklüğünde açın ve her katına sıvı yağ sürün ve üst üste dizin, bir yarım saat daha dinlendirin. Daha sonra çarşaf veya sofra bezini masanıza serin. Açtığınız bezelerden birini çarşafa dikkatlice alin ve her tarafından dikkatlice esneterek ince olmasını sağlayın (eh birazcık yırtılmalar oluyor). Üzerine hazırladığımız peynirli veya hut çökelekli harçtan serpiştirin ve örtüyü kaldırarak yuvarlayıp, rulo seklini veriyoruz. Tüm bezelere ayni işlemi uygulayıp, istediğiniz sekli verip fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarisi sürün arzuya göre susam ve çörek otu serpiştirin ve 200° pişirin. Piştikten sonra böreklerin üzerine bez örtüp biraz dinlendirin ve daha sonra servise sunabilirsiniz.


AFİYET OLSUN...

Http://EmineninEmekleri.TurkBlog.Com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz