Balık denince akan sular durur bende. Balığa kim hayır diyebilir ki =) Galiba her gün olsa her gün yerim o kadar lezzetli ki. Tavası, Fırınlaması, Izgarası, vs. vs ... Gelelim tarifimize...
Malzemeler:
1 kg Morina baliği filetosu
5 orta boy soğan
4 orta boy patates
1 demet maydanoz
3 limon
1 domates
Tuz+Karabiber+Pul biber
Aycicekyagi/Zeytinyağı
Yapılışı:
İyice yıkadığımız morina filetoları süzgeçte suyu süsülene kadar bekletiyoruz. Patatesleri küp küp doğruyoruz, soğanları yarim halka seklinde ince ince doğrayarak tuz, limon suyu, karabiber, pul biber ve ince kıyılmış maydanozla harmanlıyoruz. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kaplıyoruz ve sebze karışımını yayıyoruz. Filetolarda baharatlayıp üzerine dizin. Limonları ve domatesleri dilimleyerek filetoların üzerlerine yerleştirip, zeytinyağı gezdirip yine folyo ile üzerini kapatıp fırına veriyoruz. Pişme süresi tahminen yüksek ısıda 45-50 dakika.
AFİYET OLSUN...